- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 45
- STOB recept
- Porce: 14.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 50 |
Kypřící prášek do pečiva | 5 |
Mouka špaldová celozrnná | 150 |
Olej řepkový | 50 |
Podmáslí kysané 1 % tuku | 250 |
Rozinky | 30 |
Švestky | 280 |
Vejce celé (syrové) | 100 |
Vločky ovesné | 100 |
Dochucovadla:
skořice
Energetická hodnota celkem: 8543 kJ
Bílkoviny (g): 59,
Tuky (g): 71,
Sacharidy (g): 287,
SAFA (g): 10,
Cukry (g): 109,
Vláknina (g): 35,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 610 kJ
Bílkoviny (g): 4.2, Tuky (g): 5.1, Sacharidy (g): 20.5, SAFA (g): 0.7, Cukry (g): 7.8, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Nejprve smícháme všechny sypké ingredience - cukr (lze případně nahradit sladidlem), mouku, mleté vločky, skořici a kypřící prášek. V jiné míse si promícháme tekuté ingredience - olej, vejce a kysané podmáslí. Obě části těsta smícháme dohromady a vymícháme hladké těsto. Na závěr přidáme rozinky (můžeme je den předem namočit do rumu) a pokrájené vypeckované švestky, část švestek si nakrájíme na plátky a necháme na závěrečné dozdobení. Těsto nalijeme do formiček na muffiny, dozdobíme zbylými švestkami a pečeme při 180 °C cca 30 minut. Hmotnost hotových muffinů 1150 g, na 100 g 740 kJ. 1 porce = 1 muffin o váze cca 80 g.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.