- Autor: madridacka
- Uživatelský recept
- Porce: 15.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Slunečnicová semínka (nesolená) | 25 |
Lněné semínko | 85 |
Para ořechy (nesolené) | 50 |
Psyllium průměr | 20 |
Kypřící prášek do pečiva | 12 |
Vejce celé (syrové) | 220 |
Řecký jogurt bílý 0% (Milko) | 140 |
Dochucovadla:
sůl, kmín
Energetická hodnota celkem: 5541 kJ
Bílkoviny (g): 71,
Tuky (g): 94,
Sacharidy (g): 36,
SAFA (g): 19,
Cukry (g): 6,
Vláknina (g): 41,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 369 kJ
Bílkoviny (g): 4.7, Tuky (g): 6.3, Sacharidy (g): 2.4, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 0.4, Vláknina (g): 2.7, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Ořechy mírně nadrtíme (lze použít jakékoli - takzvaně co dům dá), smícháme se semínky (lněné, slunečnicové, dýňové, quinoa - taky jakákoli), mletým lněným semínkem (mleté 60 g), psylliem, solí, práškem do pečiva a kmínem a do sypké směsi přidáme kelímek jogurtu a 4 vajíčka. Promícháme, pokud máme pocit, že je těsto moc tekuté, přidáme lžíci mletých vloček. necháme cca a 3 min odstát a nalijeme do formy na chlebíček vyložené pečícím papírem. Pečeme cca 40 min při 150°C.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.