- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 50
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hrášek | 120 |
Sůl | 4 |
Cibule | 100 |
Česnek | 8 |
Losos filet bez kůže (syrový) | 200 |
Olej řepkový | 12 |
Paprika červená | 100 |
Paprika žlutá | 100 |
Rajčata konzervovaná | 200 |
Rýže kulatozrnná (v suchém stavu) | 300 |
Vývar masový | 700 |
Dochucovadla:
šafrán, tymián, paprika, citronová šťáva
Energetická hodnota celkem: 7972 kJ
Bílkoviny (g): 84,
Tuky (g): 45,
Sacharidy (g): 285,
SAFA (g): 9,
Cukry (g): 26,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 1993 kJ
Bílkoviny (g): 21, Tuky (g): 11.3, Sacharidy (g): 71.3, SAFA (g): 2.3, Cukry (g): 6.5, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
Připravíme si širokou pánev. Cibuli, česnek a papriky si omyjeme a očistíme. Cibuli nakrájíme nadrobno a restujeme na pánvi na řepkovém oleji. Po chvíli přidáme na plátky nakrájený česnek a na kostky nakrájenou papriku. Chvíli restujeme a poté přidáme kulatozrnnou rýži, mletou papriku, tymián, sůl a trochu šafránu. Přidáme konzervovaná rajčata a promícháme. Podlijeme dostatečným množstvím vývaru a necháme mírně vařit. Vaříme (cca 20-30 minut), dokud není rýže měkká. Z lososa stáhneme kůži, omyjeme a nakrájíme na kostky. Lehce osolíme, zakápneme citronovou šťávou a přidáme společně s hráškem do pánve k rýži. Pánev přiklopíme pokličkou a necháme chvíli vařit, dokud není losos hotový (stačí pár minut). Hmotnost hotového pokrmu 1600 g, 1 porce cca 400 g.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.