TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Paella s lososem a zeleninou

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 50
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

šafrán, tymián, paprika, citronová šťáva

Energetická hodnota celkem: 7972 kJ

Bílkoviny (g): 84, Tuky (g): 45, Sacharidy (g): 285, SAFA (g): 9, Cukry (g): 26, Vláknina (g): 18, Sůl (g): 6

Energetická hodnota na 1 porci: 1993 kJ

Bílkoviny (g): 21, Tuky (g): 11.3, Sacharidy (g): 71.3, SAFA (g): 2.3, Cukry (g): 6.5, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 1.5

Postup přípravy

Připravíme si širokou pánev. Cibuli, česnek a papriky si omyjeme a očistíme. Cibuli nakrájíme nadrobno a restujeme na pánvi na řepkovém oleji. Po chvíli přidáme na plátky nakrájený česnek a na kostky nakrájenou papriku. Chvíli restujeme a poté přidáme kulatozrnnou rýži, mletou papriku, tymián, sůl a trochu šafránu. Přidáme konzervovaná rajčata a promícháme. Podlijeme dostatečným množstvím vývaru a necháme mírně vařit. Vaříme (cca 20-30 minut), dokud není rýže měkká. Z lososa stáhneme kůži, omyjeme a nakrájíme na kostky. Lehce osolíme, zakápneme citronovou šťávou a přidáme společně s hráškem do pánve k rýži. Pánev přiklopíme pokličkou a necháme chvíli vařit, dokud není losos hotový (stačí pár minut). Hmotnost hotového pokrmu 1600 g, 1 porce cca 400 g.

Fotografie

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři