- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 90
- STOB recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Feta | 60 |
Sůl | 2 |
Cibule | 250 |
Dýně Hokaido | 500 |
Fazole průměr (v suchém stavu) | 220 |
Lilek | 200 |
Olej řepkový | 15 |
Česnek | 10 |
Dochucovadla:
fenykl, chilli
Energetická hodnota celkem: 5777 kJ
Bílkoviny (g): 69,
Tuky (g): 34,
Sacharidy (g): 206,
SAFA (g): 10,
Cukry (g): 46,
Vláknina (g): 53,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 1926 kJ
Bílkoviny (g): 23, Tuky (g): 11.3, Sacharidy (g): 68.7, SAFA (g): 3.3, Cukry (g): 15.3, Vláknina (g): 17.7, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
Fazole si den předem namočíme a poté uvaříme doměkka. Můžeme použít velké bílé máslové a červené fazole. Cibuli si nakrájíme na tenké plátky a osmahneme na řepkovém oleji, po chvíli přidáme i na plátky nakrájený česnek a na kostky nakrájenou dýni. Osolíme, přidáme semínka fenyklu a chilli (pokud bychom chtěli zvolit jiné dochucení, místo fenyklu lze použít například i rozmarýn nebo provensálské bylinky). Směs lehce podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme pod pokličkou cca 15 minut. Poté přidáme na kostky nakrájený lilek a uvařené fazole a ještě cca 10 minut dusíme. Posypeme nadrobenou fetou a podáváme. Hmotnost hotového salátu (bez sýra) cca 1475 g, 1 porce odpovídá cca 490 g salátu + 20 g fety.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.