- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 90
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vepřová pečeně (syrová) | 300 |
Vejce celé (syrové) | 55 |
Rajský protlak | 50 |
Rajčatové pyré | 800 |
Pohanka (v suchém stavu) | 40 |
Paprika bílá | 320 |
Olej řepkový | 15 |
Mrkev | 150 |
Česnek | 10 |
Cibule | 100 |
Celer bulva | 100 |
Sůl | 4 |
Dochucovadla:
majoránka, bobkový list, skořice (celá)
Energetická hodnota celkem: 5268 kJ
Bílkoviny (g): 96,
Tuky (g): 38,
Sacharidy (g): 133,
SAFA (g): 9,
Cukry (g): 81,
Vláknina (g): 26,
Sůl (g): 8
Energetická hodnota na 1 porci: 1317 kJ
Bílkoviny (g): 24, Tuky (g): 9.5, Sacharidy (g): 33.3, SAFA (g): 2.3, Cukry (g): 20.3, Vláknina (g): 6.5, Sůl (g): 2
Postup přípravy
Nejprve si připravíme základ na omáčku. Mrkev a celer si očistíme a nakrájíme na kostičky. Dáme do hrnce, který lze vložit i do trouby a osmahneme na troše oleje, přidáme bobkový list, celou skořici, sůl a po chvíli přidáme i nadrobno nakrájenou cibulku (50 g, zbytek si necháme do masové náplně). Když je zelenina lehce osmažená, přidáme rajčatový protlak a po chvíli zalijeme rajčatovým pyré. V mezičase si můžeme připravit plněné papriky. Maso nameleme a smícháme s vejcem, prolisovaným česnekem a nadrobno nakrájenou cibulkou (50 g). Ochutíme majoránkou a solí a důkladně promícháme. Do směsi přidáme pohanku (suchou) a promícháme. Papriky omyjeme, opatrně očistíme od semínek a naplníme připravenou směsí. Naplněné papriky vložíme do připravené omáčky, přiklopíme pokličkou vhodnou do trouby a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme při 180 stupních cca 45 minut. Vyndáme papriky a celé koření a omáčku rozmixujeme. Podáváme s pohankou, vařenými bramborami nebo rýží.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.