TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Papriky plněné masovo-pohankovou směsí s rajčatovou omáčkou

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 90
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

majoránka, bobkový list, skořice (celá)

Energetická hodnota celkem: 5268 kJ

Bílkoviny (g): 96, Tuky (g): 38, Sacharidy (g): 133, SAFA (g): 9, Cukry (g): 81, Vláknina (g): 26, Sůl (g): 8

Energetická hodnota na 1 porci: 1317 kJ

Bílkoviny (g): 24, Tuky (g): 9.5, Sacharidy (g): 33.3, SAFA (g): 2.3, Cukry (g): 20.3, Vláknina (g): 6.5, Sůl (g): 2

Postup přípravy

Nejprve si připravíme základ na omáčku. Mrkev a celer si očistíme a nakrájíme na kostičky. Dáme do hrnce, který lze vložit i do trouby a osmahneme na troše oleje, přidáme bobkový list, celou skořici, sůl a po chvíli přidáme i nadrobno nakrájenou cibulku (50 g, zbytek si necháme do masové náplně). Když je zelenina lehce osmažená, přidáme rajčatový protlak a po chvíli zalijeme rajčatovým pyré. V mezičase si můžeme připravit plněné papriky. Maso nameleme a smícháme s vejcem, prolisovaným česnekem a nadrobno nakrájenou cibulkou (50 g). Ochutíme majoránkou a solí a důkladně promícháme. Do směsi přidáme pohanku (suchou) a promícháme. Papriky omyjeme, opatrně očistíme od semínek a naplníme připravenou směsí. Naplněné papriky vložíme do připravené omáčky, přiklopíme pokličkou vhodnou do trouby a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme při 180 stupních cca 45 minut. Vyndáme papriky a celé koření a omáčku rozmixujeme. Podáváme s pohankou, vařenými bramborami nebo rýží.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři