- Autor: myrtil
- Doba přípravy (min.): 50
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Podáváme jako přílohu s grilovanou rybou nebo masem, jako hlavní jídlo s chlebem nebo rizotem. My to jíme samotné :) Podle kuchařky Basic vaření po italsku. Olejovky nahrazuji rybičkami ve vlastní šťávě nebo tomatě, dávám 1 místo 4 lžic oleje.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule | 90 |
Olivy černé sterilované (Bonduelle) | 40 |
Petržel - nať | 10 |
Oleje (všechny druhy) | 10 |
Parmezán 25 % průměr | 50 |
Rajčata | 800 |
Česnek | 10 |
Strouhanka | 50 |
Sardinky v tomatě | 125 |
Dochucovadla:
sůl, čerstvě mletý pepř, citronová šťáva, citronová kůra
Energetická hodnota celkem: 3670 kJ
Bílkoviny (g): 49,
Tuky (g): 35,
Sacharidy (g): 90,
SAFA (g): 12,
Cukry (g): 31,
Vláknina (g): 16,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 1835 kJ
Bílkoviny (g): 24.5, Tuky (g): 17.5, Sacharidy (g): 45, SAFA (g): 6, Cukry (g): 15.5, Vláknina (g): 8, Sůl (g): 2
Postup přípravy
Rajčatům odřízeneme vršky, vnitřek vydlabeme, odstraníme jadérka, vyškrabanou dužinu nakrájíme. Sardinky necháme okapat a rozebereme na kousky. Olivy pokrájíme na kostičky. Petrželku omyjeme, jemně nakrájíme. Cibuli a česnek oloupeme a najemno nakrájíme. Troubu předehřejeme na 180 st. V pánvi rozpálíme lžíci oleje, cibuli a česnek zpěníme, přidáme vnitřky rajčat a petrželku, odkryté 5 minut dusíme, pak přimícháme sardinky, olivy a pánvičku odstavíme. Do směsi vmícháme citronovou šťávu a strouhanou kůru, strouhanku, parmazán, osolíme, opepříme a směsí naplníme vydlabaná rajčata. Pečeme asi 30 minut, dokud směs nezačne na vrchu hnědnout.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.