- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 90
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Telecí kýta (syrová) | 500 |
Petržel - kořen | 150 |
Olej řepkový | 15 |
Mrkev | 300 |
Cibule | 250 |
Celer bulva | 400 |
Sůl | 4 |
Brambory (syrové) | 600 |
Máslo čerstvé nesolené | 16 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 200 |
Dochucovadla:
bobkový list, nové koření, černý pepř, rozmarýn
Energetická hodnota celkem: 7168 kJ
Bílkoviny (g): 142,
Tuky (g): 46,
Sacharidy (g): 187,
SAFA (g): 16,
Cukry (g): 50,
Vláknina (g): 45,
Sůl (g): 7
Energetická hodnota na 1 porci: 1792 kJ
Bílkoviny (g): 35.5, Tuky (g): 11.5, Sacharidy (g): 46.8, SAFA (g): 4, Cukry (g): 12.5, Vláknina (g): 11.3, Sůl (g): 1.8
Postup přípravy
Zeleninu si očistíme a nakrájíme. Z celeru použijeme 200 g, zbylých 200 g si necháme na kaši. Nejprve orestujeme cibuli, po chvíli přidáme i mrkev, celer a petržel. Přidáme i koření (bobkový list, nové koření, celý pepř a větvičku rozmarýnu). Maso si nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a přidáme k zelenině. Maso necháme zatáhnout a podlijeme vývarem nebo vodou. Dusíme pod pokličkou, dokud není maso měkké. Dle potřeby ještě dochutíme. Brambory a celer očistíme a oloupeme, uvaříme v osolené vodě doměkka. Uvařené brambory a celer slijeme, přidáme teplé mléko, trochu másla a vyšleháme na kaši. Hmotnost samotného hotového masa 290 g (1 porce odpovídá cca 70 g).
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.