TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Telecí na zelenině a rozmarýnu s bramboro-celerovou kaší

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 90
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

bobkový list, nové koření, černý pepř, rozmarýn

Energetická hodnota celkem: 7168 kJ

Bílkoviny (g): 142, Tuky (g): 46, Sacharidy (g): 187, SAFA (g): 16, Cukry (g): 50, Vláknina (g): 45, Sůl (g): 7

Energetická hodnota na 1 porci: 1792 kJ

Bílkoviny (g): 35.5, Tuky (g): 11.5, Sacharidy (g): 46.8, SAFA (g): 4, Cukry (g): 12.5, Vláknina (g): 11.3, Sůl (g): 1.8

Postup přípravy

Zeleninu si očistíme a nakrájíme. Z celeru použijeme 200 g, zbylých 200 g si necháme na kaši. Nejprve orestujeme cibuli, po chvíli přidáme i mrkev, celer a petržel. Přidáme i koření (bobkový list, nové koření, celý pepř a větvičku rozmarýnu). Maso si nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a přidáme k zelenině. Maso necháme zatáhnout a podlijeme vývarem nebo vodou. Dusíme pod pokličkou, dokud není maso měkké. Dle potřeby ještě dochutíme. Brambory a celer očistíme a oloupeme, uvaříme v osolené vodě doměkka. Uvařené brambory a celer slijeme, přidáme teplé mléko, trochu másla a vyšleháme na kaši. Hmotnost samotného hotového masa 290 g (1 porce odpovídá cca 70 g).

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři