- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 90
- STOB recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Jehněčí plec (syrová) | 600 |
Sůl | 4 |
Brambory (syrové) | 160 |
Cibule | 210 |
Curry Pasta průměr | 20 |
Česnek | 25 |
Dýně Hokaido | 800 |
Mrkev | 100 |
Olej řepkový | 30 |
Zázvor | 30 |
Dochucovadla:
chilli, koriandr (sušený i čerstvý), kurkuma, římský kmín
Energetická hodnota celkem: 6616 kJ
Bílkoviny (g): 141,
Tuky (g): 60,
Sacharidy (g): 127,
SAFA (g): 12,
Cukry (g): 59,
Vláknina (g): 29,
Sůl (g): 9
Energetická hodnota na 1 porci: 1103 kJ
Bílkoviny (g): 23.5, Tuky (g): 10, Sacharidy (g): 21.2, SAFA (g): 2, Cukry (g): 9.8, Vláknina (g): 4.8, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
Na oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli, česnek a zázvor, přidáme curry pastu a koření a ještě krátce orestujeme. Zalijeme vodou (nebo vývarem), přidáme na kostky nakrájené jehněčí a vše osolíme. Cca po 30 minutách přidáme i na kostky nakrájené brambory, mrkev a dýni. Směs dusíme ještě dalších 30-60 minut, dokud není maso měkké. Dle potřeby dochutíme a podáváme s rýží basmati a nasekaným koriandrem. Hmotnost hotového pokrmu 2100 g, 1 porce odpovídá cca 350 g.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.