TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Indické jehněčí curry s dýní

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 90
  • STOB recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Dochucovadla:

chilli, koriandr (sušený i čerstvý), kurkuma, římský kmín

Energetická hodnota celkem: 6616 kJ

Bílkoviny (g): 141, Tuky (g): 60, Sacharidy (g): 127, SAFA (g): 12, Cukry (g): 59, Vláknina (g): 29, Sůl (g): 9

Energetická hodnota na 1 porci: 1103 kJ

Bílkoviny (g): 23.5, Tuky (g): 10, Sacharidy (g): 21.2, SAFA (g): 2, Cukry (g): 9.8, Vláknina (g): 4.8, Sůl (g): 1.5

Postup přípravy

Na oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli, česnek a zázvor, přidáme curry pastu a koření a ještě krátce orestujeme. Zalijeme vodou (nebo vývarem), přidáme na kostky nakrájené jehněčí a vše osolíme. Cca po 30 minutách přidáme i na kostky nakrájené brambory, mrkev a dýni. Směs dusíme ještě dalších 30-60 minut, dokud není maso měkké. Dle potřeby dochutíme a podáváme s rýží basmati a nasekaným koriandrem. Hmotnost hotového pokrmu 2100 g, 1 porce odpovídá cca 350 g.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři