- Autor: VencovskaJana
- Doba přípravy (min.): 75
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí steak bez kůže mletý | 500 |
Olej slunečnicový | 20 |
Hrášek sterilovaný průměr | 100 |
Vejce celé (syrové) | 55 |
Vejce celé (syrové) | 55 |
Vejce celé (syrové) | 55 |
Máslo čerstvé nesolené | 10 |
Voda | 200 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, koření na mletá masa
Energetická hodnota celkem: 5301 kJ
Bílkoviny (g): 116,
Tuky (g): 84,
Sacharidy (g): 15,
SAFA (g): 24,
Cukry (g): 8,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1060 kJ
Bílkoviny (g): 23.2, Tuky (g): 16.8, Sacharidy (g): 3, SAFA (g): 4.8, Cukry (g): 1.6, Vláknina (g): 1.2, Sůl (g): 0.4
Postup přípravy
Na olej rozklepneme vejce, přidáme hrášek, osolíme, opepříme, dobře zamícháme a usmažíme. Mleté maso ochutíme solí, pepřem, můžeme přidat i koření na mleté maso. Připravíme si obdélník z alobalu a maso na něj rozetřeme. Doprostřed dáme míchaná vejce s hráškem a pomocí alobalu opatrně svineme do rolády. Svinutou roládu můžeme dobře dotvarovat, když si trochu navlhčíme roce. Roládu přendáme do pekáčku a potřeme rozpuštěným málem. Podlijeme vodou a pečeme na 200C asi 60 minut. Během pečení pravidelně poléváme vypečenou šťávou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.