- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 180
- STOB recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 5 |
Rajský protlak | 50 |
Rajčata | 140 |
Paprika červená | 200 |
Olej řepkový | 15 |
Mrkev | 400 |
Hovězí maso zadní průměr (syrové) | 500 |
Fazole černé (v suchém stavu) | 140 |
Čočka velkozrnná (v suchém stavu) | 140 |
Česnek | 20 |
Cibule | 250 |
Dochucovadla:
paprika, pepř, chilli
Energetická hodnota celkem: 8908 kJ
Bílkoviny (g): 176,
Tuky (g): 46,
Sacharidy (g): 242,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 60,
Vláknina (g): 71,
Sůl (g): 7
Energetická hodnota na 1 porci: 1485 kJ
Bílkoviny (g): 29.3, Tuky (g): 7.7, Sacharidy (g): 40.3, SAFA (g): 2.3, Cukry (g): 10, Vláknina (g): 11.8, Sůl (g): 1.2
Postup přípravy
Fazole a čočku si předem namočíme a uvaříme doměkka. Cibuli a česnek nakrájíme nahrubo a opékáme na oleji do zlatohnědé barvy. Po chvíli přidáme maso, osolíme, opepříme a necháme zatáhnout. Na závěr přidáme sladkou papriku a rajský protlak a ještě krátce opečeme. Poté zalijeme vodou a dusíme cca 1- 1,5 hod. (dle velikosti masa). Přidáme uvařené černé fazole a na kostky nakrájenou mrkev a společně dusíme ještě cca 20 minut. Na závěr přidáme předem uvařenou čočku a dochutíme (solí, pepřem, příp. dle chuti i chilli). Podáváme s čerstvým chlebem či vařenou rýží. Hmotnost hotového pokrmu 2150 g, na 100 g 410 kJ.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.