- Autor: babkajana
- Doba přípravy (min.): 110
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Droždí čerstvé lisované | 21 |
Mouka pšeničná hladká | 500 |
Majonéza | 100 |
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku) | 250 |
Dochucovadla:
sůl,mletý cukr
Energetická hodnota celkem: 10659 kJ
Bílkoviny (g): 66,
Tuky (g): 82,
Sacharidy (g): 376,
SAFA (g): 10,
Cukry (g): 20,
Vláknina (g): 16,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1066 kJ
Bílkoviny (g): 6.6, Tuky (g): 8.2, Sacharidy (g): 37.6, SAFA (g): 1, Cukry (g): 2, Vláknina (g): 1.6, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Do mléka rozdrobit kvasnice,přidat 500 g hladké mouky , 2 kávové lžičky soli, 1 kávovou lžičku mletého cukru a 100 ml majonézy. Vypraovat hladké těsto,které nechat asi 1 hod kynout. Z těsta vytvořit 10 bochánků / cca 90 g /,každý bochánek rozválet a stočit z něho rohlík.Dát na plech s pečícím papírem a nechat dalších 20 min vykynout.Před pečením potřít vodou, péct v předehřáté troubě na 180 st / 20 min.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.