- Autor: kalandra
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Telecí kýta (syrová) | 130 |
Žampiony | 100 |
Kopr | 10 |
Smetana zakysaná 15% | 40 |
Rajský protlak | 20 |
Máslo čerstvé nesolené | 5 |
Olej olivový | 10 |
Zeleninový vývar (čistý) | 300 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 1580 kJ
Bílkoviny (g): 32,
Tuky (g): 23,
Sacharidy (g): 13,
SAFA (g): 9,
Cukry (g): 10,
Vláknina (g): 3,
Sůl (g): 3
Postup přípravy
maso nakrájíme na plátky, naklepeme, nakrájíme na hrubší nudličky, poprášíme moukou, pepřem, opečeme d červena na trošce másla, vložíme do trouby na 100 st. na 8 min., mezitím orestujeme cibuli nakrájenou na nudličky na trošce olivového oleje, přisypeme plátky žampionů, orestujeme, osolíme, opepříme, zasmahneme rajský protlak, zalijeme troškou vývaru, podusíme, přidáme smetanu a kopr. Vložíme zpět opečené maso, promícháme. Servírujeme s rýží nebo různě upravenými brambory a zeleninovým salátem
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.