- Autor: kalandra
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Fazole červené sterilované v nálevu | 190 |
Hovězí kýta (syrová) | 110 |
Cibule | 50 |
Paprika červená | 70 |
Rajský protlak | 30 |
Olej běžný (průměr) | 8 |
Rajčata | 115 |
Dochucovadla:
chilli, sůl, pepř, mletá paprika, uzená paprika, koriandr, estrragon
Energetická hodnota celkem: 2070 kJ
Bílkoviny (g): 42,
Tuky (g): 13,
Sacharidy (g): 50,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 18,
Vláknina (g): 16,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1035 kJ
Bílkoviny (g): 21, Tuky (g): 6.5, Sacharidy (g): 25, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 9, Vláknina (g): 8, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
cibuli orestujeme na oleji, přidáme mleté maso, propečeme, zasypeme paprikami opepříme, osolíme, přidáme pokrájenou papriku, rajčata, rajský protlak a fazole. Vše chvíli orestujeme, zalijeme vývarem a podusíme. Dokořeníme dle chuti, zredukujeme tekutinu. Servírujeme s rýží nebo tortilou, sypané sýrem, popřípadě se lžící zakysané smetany, sypeme čerstvým koriandrem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.