TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

zvěřinové burguignon

Zpět
  • Autor: kalandra
  • Doba přípravy (min.): 120
  • Uživatelský recept
  • Porce: 1.00

Ingredience

Dochucovadla:

bobkový list, rozmarýn, tymián, nové koření, celý pepř, sůl

Energetická hodnota celkem: 2656 kJ

Bílkoviny (g): 43, Tuky (g): 24, Sacharidy (g): 61, SAFA (g): 8, Cukry (g): 13, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 1

Postup přípravy

Den předem očištěné maso nakrájíme na velké kostky, bez soli naložíme s kořením a nakrájenou cibulí a mrkví do červeného vína. Druhý den slijeme marinádu, maso osušíme, poprášíme moukou, osolíme, opepříme . Na olivovém oleji opečeme šalotku, zeleninu z marinády a vložíme do hlubší nádoby vhodné do trouby. Do nádoby po pečení zeleniny vložíme kostičky špeku a maso opečeme ze všech stran dohněda. Vložíme do nádoby k zelenině, zalijeme marinádou, přikryjeme a vložíme do trouby na 180 st na 2 hodiny. Žampiony orestujeme na trošce másle se solí a pepřem a zastříkneme koňakem. Necháme odpařit a dáme stranou. Hotové maso servírujeme s upečenou zeleninou, vzniklým sosem, upečenými žampiony a kaštanovým pyré. Doplníme salátem z listů.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři