- Autor: kalandra
- Doba přípravy (min.): 120
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej běžný (průměr) | 10 |
Špek | 5 |
Mrkev | 80 |
Cibule šalotka | 60 |
Cibule | 40 |
Jelení kýta (syrová) | 180 |
Žampiony | 100 |
Cognac | 20 |
Víno červené | 150 |
Máslo čerstvé nesolené | 5 |
Dochucovadla:
bobkový list, rozmarýn, tymián, nové koření, celý pepř, sůl
Energetická hodnota celkem: 2656 kJ
Bílkoviny (g): 43,
Tuky (g): 24,
Sacharidy (g): 61,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 13,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Den předem očištěné maso nakrájíme na velké kostky, bez soli naložíme s kořením a nakrájenou cibulí a mrkví do červeného vína. Druhý den slijeme marinádu, maso osušíme, poprášíme moukou, osolíme, opepříme . Na olivovém oleji opečeme šalotku, zeleninu z marinády a vložíme do hlubší nádoby vhodné do trouby. Do nádoby po pečení zeleniny vložíme kostičky špeku a maso opečeme ze všech stran dohněda. Vložíme do nádoby k zelenině, zalijeme marinádou, přikryjeme a vložíme do trouby na 180 st na 2 hodiny. Žampiony orestujeme na trošce másle se solí a pepřem a zastříkneme koňakem. Necháme odpařit a dáme stranou. Hotové maso servírujeme s upečenou zeleninou, vzniklým sosem, upečenými žampiony a kaštanovým pyré. Doplníme salátem z listů.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.