- Autor: madridacka
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej řepkový | 7 |
Mouka pšeničná hladká | 15 |
Zelí červené sterilované | 150 |
Cibule | 40 |
Pórek | 30 |
Paprika červená | 70 |
Řepa červená | 250 |
Sumeček africký | 150 |
Dochucovadla:
Pálivá paprika, sladká paprika, česnek, sůl
Energetická hodnota celkem: 2096 kJ
Bílkoviny (g): 32,
Tuky (g): 18,
Sacharidy (g): 52,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 30,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1048 kJ
Bílkoviny (g): 16, Tuky (g): 9, Sacharidy (g): 26, SAFA (g): 2, Cukry (g): 15, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Smíchám hladkou mouku, sladkou papriku ("moka" lžičku), pálivou papriku ("malou moka lžičku") a ve směsi obalím naslolené části ryby. Rybu osmahnu na kvalitní pánvi skoro bez tuku, ale kdo se tuku striktně nevyhýbá, osmaží kousky běžným způsobem. Řepu uvařím dopředu, vařenou nakrájím na kostičky. Osmahnu cibulku a 2 stroužky nakrájeného česneku, přidám nakrájenou vařenou řepu, sterilované červené zelí a nakrájenou papriku. Podliji vývarem z řepy, nebo červeným vínem, chvíli dusím a nakonec přidám předsmaženou rybu (nebo ji servíruji vedle) a nakrájený pór.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.