- Autor: irenavalterova
- Doba přípravy (min.): 45
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Dančí plec (syrová) | 650 |
Mouka pšeničná celozrnná | 45 |
Tuk kokosový | 20 |
Dochucovadla:
římský kmín, sůl, kurkuma, garam masala, koriandr, pepř
Energetická hodnota celkem: 4212 kJ
Bílkoviny (g): 139,
Tuky (g): 36,
Sacharidy (g): 31,
SAFA (g): 26,
Cukry (g): 1,
Vláknina (g): 3,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1404 kJ
Bílkoviny (g): 46.3, Tuky (g): 12, Sacharidy (g): 10.3, SAFA (g): 8.7, Cukry (g): 0.3, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Mleté maso smícháme s kořením a solí, mouku rozmícháme v trošce vody a prohněteme s masem. Necháme odležet 30-60 minut, pak tvarujeme kuličky (cca 20 kusů), které pečeme na kokosovým tukem vymazaném pekáčku při 200 stupních. Můžeme také smažit v oleji (olej zde není započítán).
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.