- Autor: VencovskaJana
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Krůtí prsa bez kůže (syrová) | 1000 |
Italy Ricotta | 200 |
Slanina anglická | 100 |
Petržel - nať | 25 |
Pažitka | 25 |
Voda | 300 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, zeleninový bujon Vitana
Energetická hodnota celkem: 6908 kJ
Bílkoviny (g): 267,
Tuky (g): 61,
Sacharidy (g): 10,
SAFA (g): 32,
Cukry (g): 7,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 864 kJ
Bílkoviny (g): 33.4, Tuky (g): 7.6, Sacharidy (g): 1.3, SAFA (g): 4, Cukry (g): 0.9, Vláknina (g): 0.3, Sůl (g): 0.6
Postup přípravy
Krůtí prsa rozřízneme podélně na dva pláty. Každý plát masa ještě nařízneme a naklepeme tak, aby byl cca 1,5 cm silný. Z jedné strany osolíme, opepříme a z delší strany nakolmo pokladame plátky slaniny (místo slaniny může být Parmská šunka) . Opatrně otočíme na rub tak, aby plátky slaniny zůstaly vespod plátu. Opět osolíme, opepříme, potřeme polovinou Ricotty a doprostřed dáme nahrubo nasekané bylinky. Opatrně zavine tak, aby byla roláda z venkovní strany ovinutá plátky slaniny a dáme do pekáčku. Podlijeme vývarem z vody a zeleninového bujonu. Pečeme na 200C cca 45 minut, pravidelně podléváme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.