- Autor: errka
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Jablko | 1000 |
Cukr třtinový hnědý | 100 |
Puding průměr (prášek) | 74 |
Piškoty tradiční | 120 |
Smetana ke šlehání 31% | 200 |
Dochucovadla:
skořice, hřebíček
Energetická hodnota celkem: 9377 kJ
Bílkoviny (g): 20,
Tuky (g): 71,
Sacharidy (g): 361,
SAFA (g): 46,
Cukry (g): 245,
Vláknina (g): 26,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1172 kJ
Bílkoviny (g): 2.5, Tuky (g): 8.9, Sacharidy (g): 45.1, SAFA (g): 5.8, Cukry (g): 30.6, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
1 kg oloupaných a na kostičky nakrájených jablek (zakapaných citrónovou šťávou proti hnědnutí) vložit do hrnce, zalít 200 ml vody, 2 lžičkami citrónové šťávy a 3 hřebíčky. Přivést k varu a vařit 5 minut. Vyjmout hřebíček. Přidat 8 lžic cukru a povařit. Měkká jablka rozmačkat (nechat několik větších kusů). 2 sáčky vanilkového pudinku rozmíchat ve 400 ml vody a přilít do hrnce. Přivést k varu a vařit 5 minut. Dno dortové mísy pokrýt piškoty a na ně nalít jablečnou směs z hrnce. Nechat odležet v lednici přes noc. Podávat posypané skořicí a se šlehačkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.