TOPlist
Sledujte nás:

2000 kJ Oběd Těstoviny s dýňovou omáčkou, pečeným masem a ricottou

Zpět

Ingredience

Dochucovadla:

pepř, sušený zázvor

Energetická hodnota celkem: 2033 kJ

Bílkoviny (g): 31, Tuky (g): 15, Sacharidy (g): 58, SAFA (g): 5, Cukry (g): 14, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 1

Postup přípravy

Dýni upečeme v troubě do změknutí a necháme vychladnout. Vydlabeme semínka a oloupeme (pokud máme dýni hokkaido, tak nemusíme loupat). Společně s dýní můžeme péct i vepřovou kýtu, kterou ochutíme solí a pepřem, nebo použijete zbylé maso z jiného jídla. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na troše oleje na pánvi, po chvíli přidáme prolisovaný česnek a chvíli restujeme. Podlijeme vínem, víno necháme odpařit, přidáme pokrájenou dýni, podlijeme trochou vody (nebo vývaru) a ochutíme solí, pepřem a špetkou sušeného zázvoru. Vaříme cca 10-15 minut a omáčku rozmixujeme dohladka, dle potřeby dochutíme. Do omáčky přidáme nakrájené upečené maso (pokud nemáme upečené maso, tak lze použít i na nudličky nakrájené a na pánvi opečené maso). Prohřejeme a vmícháme uvařené těstoviny i s trochou vody, ve které se vařily. Na závěr přidáme ricottu.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři