- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 60
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Víno bílé suché | 25 |
Těstoviny (v suchém stavu) | 50 |
Ricotta | 30 |
Olej řepkový | 4 |
Dýně průměr | 200 |
Cibule šalotka | 20 |
Vepřová kýta pečená (solená) | 60 |
Česnek | 2 |
Dochucovadla:
pepř, sušený zázvor
Energetická hodnota celkem: 2033 kJ
Bílkoviny (g): 31,
Tuky (g): 15,
Sacharidy (g): 58,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 14,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Dýni upečeme v troubě do změknutí a necháme vychladnout. Vydlabeme semínka a oloupeme (pokud máme dýni hokkaido, tak nemusíme loupat). Společně s dýní můžeme péct i vepřovou kýtu, kterou ochutíme solí a pepřem, nebo použijete zbylé maso z jiného jídla. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na troše oleje na pánvi, po chvíli přidáme prolisovaný česnek a chvíli restujeme. Podlijeme vínem, víno necháme odpařit, přidáme pokrájenou dýni, podlijeme trochou vody (nebo vývaru) a ochutíme solí, pepřem a špetkou sušeného zázvoru. Vaříme cca 10-15 minut a omáčku rozmixujeme dohladka, dle potřeby dochutíme. Do omáčky přidáme nakrájené upečené maso (pokud nemáme upečené maso, tak lze použít i na nudličky nakrájené a na pánvi opečené maso). Prohřejeme a vmícháme uvařené těstoviny i s trochou vody, ve které se vařily. Na závěr přidáme ricottu.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.