- Autor: evied
- Doba přípravy (min.): 960
- Uživatelský recept
- Porce: 25.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Lněné semínko | 20 |
Slunečnicová semínka (nesolená) | 30 |
Sůl | 12 |
Ovesné vločky jemné Emco | 100 |
Mouka žitná chlebová | 250 |
Voda | 350 |
Mouka žitná celozrnná | 150 |
Žitný kvásek | 30 |
Dochucovadla:
sůl, kmín
Energetická hodnota celkem: 8751 kJ
Bílkoviny (g): 56,
Tuky (g): 33,
Sacharidy (g): 387,
SAFA (g): 12,
Cukry (g): 10,
Vláknina (g): 52,
Sůl (g): 12
Energetická hodnota na 1 porci: 350 kJ
Bílkoviny (g): 2.2, Tuky (g): 1.3, Sacharidy (g): 15.5, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 0.4, Vláknina (g): 2.1, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Uděláme rozkvas z kvásku, mouky a vody, zamícháme a necháme přikryté odpočívat 10 - 12 hodin, potom přidáme mouku, sůl, kmín semínka a vodu, vznikne husté neforemné těsto, necháme 1,5 - 3 hodiny kynout v uzavřené míse, vymažeme formu na chlebíček máslem a vysypeme vločkami, nakynuté těsto dáme lžíci do formy, přikryjeme a necháme 1,5 - 3 hodiny kynout. Do trouby dáme plech a na dno plecháček s vodou, zapneme na 250 stupňů, pečeme 10 - 14´, potom snížíme na 190 stupňů a pečeme 45´. Po upečení dáme vychladnout na mřížku.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.