- Autor: dispro
- Doba přípravy (min.): 35
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hořčice dijonská | 10 |
Cibule | 50 |
Ovesné vločky jemné Emco | 40 |
Vejce celé (syrové) | 110 |
Hovězí maso přední průměr (syrové) | 500 |
Dochucovadla:
majoránka, pepř, sůl
Energetická hodnota celkem: 5411 kJ
Bílkoviny (g): 111,
Tuky (g): 79,
Sacharidy (g): 30,
SAFA (g): 33,
Cukry (g): 3,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1353 kJ
Bílkoviny (g): 27.8, Tuky (g): 19.8, Sacharidy (g): 7.5, SAFA (g): 8.3, Cukry (g): 0.8, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
1) V misce smícháme hovězí maso s vajíčky, přidáme dijonskou hořčici, nadrobno pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek, hodně pepře i majoránky, sůl a 2 lžíce ovesných vloček. 2) Ze směsi vytvoříme rukou karbanátky a ty vyválíme ve zbylých 2 lžících ovesných vloček. Měly by být jen lehce poprášené, aby částečně prosvítalo maso. 3) Karbanátky naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do trouby rozehřáté na 200°C. 4) Pečeme cca 15 minut a potom karbanátky převrátíme. 5) Po dalších 15-ti minutách by měly být upečeny. Můžeme ale i zapéct o pár minut déle, aby byly podle vašich představ.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.