- Autor: Mikrob203
- Doba přípravy (min.): 120
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka žitná chlebová | 250 |
Mouka pšeničná celozrnná | 250 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 300 |
Droždí sušené | 7 |
Máslo čerstvé nesolené | 80 |
Dochucovadla:
česnek, podle chuti bylinky ( rozmarýn, tymián, )
Energetická hodnota celkem: 10441 kJ
Bílkoviny (g): 67,
Tuky (g): 79,
Sacharidy (g): 374,
SAFA (g): 45,
Cukry (g): 23,
Vláknina (g): 42,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1044 kJ
Bílkoviny (g): 6.7, Tuky (g): 7.9, Sacharidy (g): 37.4, SAFA (g): 4.5, Cukry (g): 2.3, Vláknina (g): 4.2, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Do prosáté mouky dáme mléko,sušené droždí, máslo,sůl, česnek a bylinky důkladně prohněteme těsto. Necháme 30 min. kynout a potom uděláme ochánky, které uložíme na plech s pečícím papírem,necháme vykynout potom potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky které máme.(slunečnice, kmín, sezam) pečeme v trouě cca 200st. C 15-20 min.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.