- Autor: muriela
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí stehno bez kůže (syrové bez kosti) | 750 |
Balkánský sýr | 200 |
Žampiony | 340 |
Paprika červená | 200 |
Slanina anglická | 75 |
Olej řepkový | 20 |
Sójová omáčka | 10 |
Máslo čerstvé nesolené | 5 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, zázvor, sojová omáčka
Energetická hodnota celkem: 8476 kJ
Bílkoviny (g): 191,
Tuky (g): 127,
Sacharidy (g): 27,
SAFA (g): 51,
Cukry (g): 18,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 14
Energetická hodnota na 1 porci: 1695 kJ
Bílkoviny (g): 38.2, Tuky (g): 25.4, Sacharidy (g): 5.4, SAFA (g): 10.2, Cukry (g): 3.6, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 2.8
Postup přípravy
Maso (lze použít kuřecí prsa nebo stehna bez kůže, ze stehen je jídlo chutnější a šťavnatější) z jedné strany ochutíme sušeným zázvorem, z druhé strany pepřem, necháme chvíli odležet. Papriku nakrájíme na proužky, žampiony na tenké plátky, balkánský sýr na kostičky. Na pánvi na troše oleje zprudka orestujeme maso z obou stran a přendáme ho do zapékací misky nebo do remosky, lehce ho osolíme. Na maso naklademe pokrájený sýr. V pánvi k výpeku přidáme kousek másla, necháme rozpustit, přidáme žampiony a papriku, můžeme lehce osolit a zakápnout sojovou omáčkou, restujeme do změknutí. Směs pak navršíme na maso se sýrem. Navrch poklademe anglickou slaninu nakrájenou na tenké plátky. Vše zapečeme (v předehřáté troubě 20 minut, v remosce - dávám do studené remosky a zapékám 35 minut). Příloha: brambory vařené ve šlupce.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.