- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 120
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory (syrové) | 660 |
Žampiony | 150 |
Víno červené | 220 |
Sůl | 3 |
Rajský protlak | 20 |
Olej řepkový | 16 |
Mrkev | 300 |
Česnek | 16 |
Cibule | 50 |
Celer bulva | 240 |
Jehněčí kýta (syrová) | 560 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 130 |
Dochucovadla:
rozmarýn, tymián, pepř
Energetická hodnota celkem: 8000 kJ
Bílkoviny (g): 146,
Tuky (g): 53,
Sacharidy (g): 207,
SAFA (g): 17,
Cukry (g): 45,
Vláknina (g): 34,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 2000 kJ
Bílkoviny (g): 36.5, Tuky (g): 13.3, Sacharidy (g): 51.8, SAFA (g): 4.3, Cukry (g): 11.3, Vláknina (g): 8.5, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na větší kostky, orestujeme na troše oleje do hněda, poté přidáme najemno nakrájenou cibuli a česnek a společně ještě chvíli restujeme. Na závěr přidáme větvičku rozmarýnu a tymiánu, rajský protlak a ještě chvíli opékáme, zalijeme červeným vínem a necháme odvařit. Jehněčí maso nakrájíme na větší kusy a přidáme k zelenině. Ještě krátce opečeme, podlijeme vodou, osolíme, opepříme a dusíme doměkka (doba dušení záleží na velikosti masa, můžeme případně i péct v troubě na 180 stupňů). Na závěr přidáme překrojené žampiony a necháme ještě chvíli podusit. Dle potřeby omáčku dochutíme. Brambory oloupeme, uvaříme, slijeme a rozšleháme s ohřátým mlékem na kaši, dle potřeby osolíme. 1 porce odpovídá cca 80 g masa, 250 g zeleninové omáčky a 200 g bramborové kaše.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.