TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Jehněčí kýta na víně a zelenině s bramborovou kaší

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 120
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

rozmarýn, tymián, pepř

Energetická hodnota celkem: 8000 kJ

Bílkoviny (g): 146, Tuky (g): 53, Sacharidy (g): 207, SAFA (g): 17, Cukry (g): 45, Vláknina (g): 34, Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 2000 kJ

Bílkoviny (g): 36.5, Tuky (g): 13.3, Sacharidy (g): 51.8, SAFA (g): 4.3, Cukry (g): 11.3, Vláknina (g): 8.5, Sůl (g): 1.3

Postup přípravy

Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na větší kostky, orestujeme na troše oleje do hněda, poté přidáme najemno nakrájenou cibuli a česnek a společně ještě chvíli restujeme. Na závěr přidáme větvičku rozmarýnu a tymiánu, rajský protlak a ještě chvíli opékáme, zalijeme červeným vínem a necháme odvařit. Jehněčí maso nakrájíme na větší kusy a přidáme k zelenině. Ještě krátce opečeme, podlijeme vodou, osolíme, opepříme a dusíme doměkka (doba dušení záleží na velikosti masa, můžeme případně i péct v troubě na 180 stupňů). Na závěr přidáme překrojené žampiony a necháme ještě chvíli podusit. Dle potřeby omáčku dochutíme. Brambory oloupeme, uvaříme, slijeme a rozšleháme s ohřátým mlékem na kaši, dle potřeby osolíme. 1 porce odpovídá cca 80 g masa, 250 g zeleninové omáčky a 200 g bramborové kaše.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

22. 04. 2022 13:22
opět výborný recept, použila jsem králíka a byl s bramborem a všichni jsme si moooc pochutnali.

Naši partneři