Kategorie receptů
- Autor: madridacka
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Voda | 100 |
Worcester | 50 |
Hamé kečup ostrý | 60 |
Hořčice plnotučná průměr | 60 |
Ocet | 50 |
Olej řepkový | 35 |
Cibule | 250 |
Salám točený | 500 |
Dochucovadla:
chilli, sůl, pepř, paprika
Energetická hodnota celkem: 9566 kJ
Bílkoviny (g): 67,
Tuky (g): 189,
Sacharidy (g): 68,
SAFA (g): 71,
Cukry (g): 45,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 17
Energetická hodnota na 1 porci: 1196 kJ
Bílkoviny (g): 8.4, Tuky (g): 23.6, Sacharidy (g): 8.5, SAFA (g): 8.9, Cukry (g): 5.6, Vláknina (g): 0.9, Sůl (g): 2.1
Postup přípravy
Salám a cibuli nakrájíme na kolečka. Narovnáme do sklenice (asi do polovice), zalijeme teplým nálevem, doplníme zbylou uzeninu s cibulí, utlačíme lžící, dolijeme zbytkem nálevu a sklenici uzavřeme. Po vychladnutí možnokonzumovat, ale lepší je za 2-4 dny. Nálev: 4 lžíce octa, 4 lžíce oleje, 4 lžíce plnotučné hořčice, 4 lžíce worcestru, 4 lžíce kečupu, 48 lžoc vody, 1/2 lžičky chilli, sůl, pepř, paprika. Vaříme za stálého míchání na mírném ohni dokud nevzikne hladká hmota.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.