- Autor: madridacka
- Doba přípravy (min.): 15
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celé (vařené natvrdo) | 100 |
Kuřecí prsa bez kůže (syrová) | 150 |
Olej řepkový | 5 |
Salát římský | 250 |
Hollandia Selský jogurt bílý | 70 |
Majonéza | 30 |
Parmezán 32% | 20 |
Savoury cheese twists | 30 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, worcestr, ančovička
Energetická hodnota celkem: 3617 kJ
Bílkoviny (g): 63,
Tuky (g): 56,
Sacharidy (g): 26,
SAFA (g): 16,
Cukry (g): 7,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1809 kJ
Bílkoviny (g): 31.5, Tuky (g): 28, Sacharidy (g): 13, SAFA (g): 8, Cukry (g): 3.5, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Dám vařit vejce a na pánvi orestuji kuřecí prso. Často použiji kuřecí prsa z grilovaného kuřete, které si kupuje manžel, když nejsem doma a "suchá" prsa nejí. Z jogurtu, majonézy, worcestru a ančovičky připravím zálivku (okořením pepřem, solí). Natrhám římský (i jiný) salát, přidám zálivku, nakrájená kuřecí prsa, vejce a posypu hoblinkami parmazánu. Posypu krutony z bagety nebo nakrájenými sýrovými kroucenými tyčinkami.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.