- Autor: Tereza.Cisarova
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Eidam 30% | 70 |
Mouka pšeničná hladká | 90 |
Vejce celé (syrové) | 180 |
Slanina anglická | 190 |
Cuketa | 600 |
Brambory (syrové) | 600 |
Šunka krůtí nejvyšší jakosti | 140 |
Česnek | 20 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, majoránka
Energetická hodnota celkem: 9308 kJ
Bílkoviny (g): 133,
Tuky (g): 97,
Sacharidy (g): 200,
SAFA (g): 43,
Cukry (g): 23,
Vláknina (g): 19,
Sůl (g): 10
Energetická hodnota na 1 porci: 1551 kJ
Bílkoviny (g): 22.2, Tuky (g): 16.2, Sacharidy (g): 33.3, SAFA (g): 7.2, Cukry (g): 3.8, Vláknina (g): 3.2, Sůl (g): 1.7
Postup přípravy
Nastrouháme do mísy jak cuketu, tak brambory a vymačkáme přebytečnou puštěnou vodu. Do vymačkané hmoty přidáme zbývající ingredience. Vše podle chuti osolíme a propracujeme v těsto. Plech vyložíme pečícím papírem, nalijeme bramborákovou hmotu a dáme do trouby. Cuketový bramborák pečeme při 185 °C asi 20 - 25 minut. Cuketový bramborák pečený v troubě nakrájíme a můžeme podávat. Doplnit jej můžeme čerstvou zeleninou. Zdroj:https://www.vareni.cz/recepty/cuketovy-bramborak-peceny-v-troube/
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.