- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 30
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 1 |
Brokolice | 300 |
Cibule | 250 |
Kuřecí prsa bez kůže (syrová) | 400 |
Olej řepkový | 12 |
Sójová omáčka | 30 |
Zázvor | 10 |
Žampiony | 200 |
Rýže Basmati (v suchém stavu) | 240 |
Hrášek | 60 |
Dochucovadla:
pepř, chilli, sušený zázvor
Energetická hodnota celkem: 7074 kJ
Bílkoviny (g): 138,
Tuky (g): 21,
Sacharidy (g): 239,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 27,
Vláknina (g): 24,
Sůl (g): 7
Energetická hodnota na 1 porci: 1769 kJ
Bílkoviny (g): 34.5, Tuky (g): 5.3, Sacharidy (g): 59.8, SAFA (g): 1, Cukry (g): 6.8, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 1.8
Postup přípravy
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, ochutíme sušeným zázvorem a orestujeme na pánvi na troše oleje. Hotové maso vyndáme z pánve a na pánvi orestujeme na měsíčky nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme i nadrobno nakrájený zázvor. Brokolici nakrájíme na růžičky a přidáme do pánve, podlijeme vodou a sójovou omáčkou, ochutíme chilli a dusíme pod pokličkou, dokud brokolice nezměkne. Pokud bychom chtěli omáčku zahustit, můžeme přidat trochu solamylu. Na závěr přidáme pokrájené žampiony a ještě chvíli dusíme. Přidáme i hotové maso, hrášek a prohřejeme. Dle potřeby dochutíme a podáváme s rýží. Hmotnost hotové směsi (bez rýže) 1380 g, na 100 g 250 kJ. 1 porce cca 350 g.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.