- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 50
- STOB recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Gorgonzola 48% | 50 |
Chřest | 350 |
Jáhly (v suchém stavu) | 100 |
Kypřící prášek do pečiva | 5 |
Meggle Cottage Cheese přírodní | 150 |
Sůl | 1.5 |
Vejce celé (syrové) | 165 |
Dochucovadla:
bílý pepř
Energetická hodnota celkem: 4099 kJ
Bílkoviny (g): 65,
Tuky (g): 38,
Sacharidy (g): 94,
SAFA (g): 19,
Cukry (g): 13,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 342 kJ
Bílkoviny (g): 5.4, Tuky (g): 3.2, Sacharidy (g): 7.8, SAFA (g): 1.6, Cukry (g): 1.1, Vláknina (g): 0.9, Sůl (g): 0.4
Postup přípravy
Jáhly spaříme vroucí vodou a dáme vařit do mírně osolené vody. Když jsou jáhly měkké, slijeme, propláchneme a necháme vychladnout. Chřest si očistíme a krátce povaříme, po vychladnutí nakrájíme na menší kousky. Vše necháme důkladně okapat, aby těsto nebylo příliš vodnaté. V míse si smícháme jáhly, chřest, rozšlehaná vejce, cottage, kypřicí prášek, sůl a mletý bílý pepř. Důkladně promícháme a na závěr přidáme i kousky gorgonzoly. Připravenou směsí plníme muffinové košíčky a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 30 minut. Před podáváním můžeme ozdobit například řeřichou. Hmotnost hotových muffinů 800 g, 1 ks cca 65 g = 340 kJ.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.