TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Kuřecí řízečky z trouby s jarním bramborovým salátem

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 40
  • STOB recept
  • Porce: 3.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, paprika, sušený česnek

Energetická hodnota celkem: 5185 kJ

Bílkoviny (g): 97, Tuky (g): 38, Sacharidy (g): 123, SAFA (g): 8, Cukry (g): 17, Vláknina (g): 11, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1728 kJ

Bílkoviny (g): 32.3, Tuky (g): 12.7, Sacharidy (g): 41, SAFA (g): 2.7, Cukry (g): 5.7, Vláknina (g): 3.7, Sůl (g): 0.7

Postup přípravy

Nejprve si připravíme salát. Brambory si předem uvaříme a necháme vychladnout. Brambory nakrájíme na plátky, přidáme na plátky nakrájené ředkvičky, okurku a polníček. Dresink připravíme z jogurtu, hořčice, olivového oleje, citronové šťávy a soli. Dresink promícháme se salátem a necháme chvíli odpočinout. Salát podáváme v pokojové teplotě. Kuřecí prsa nakrájíme na menší kusy, ochutíme paprikou, sušeným česnekem a solí. Řízečky obalujeme v mouce, vejcích a směsi strouhanky a rozdrcených cornflaků. Připravené řízečky dáme na plech na pečicí papír, lehce postříkáme řepkovým olejem a pečeme na 180 stupňů cca 10-15 minut (dle velikosti) a na závěr dopečeme při 200 stupních cca 5 minut, aby se vytvořila křupavá kůrka. V průběhu pečení můžeme řízečky otočit. Podáváme s předem připraveným salátem a plátkem citronu.

Fotografie

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři