- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 40
- STOB recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Dochucovadla:
sůl, paprika, sušený česnek
Energetická hodnota celkem: 5185 kJ
Bílkoviny (g): 97,
Tuky (g): 38,
Sacharidy (g): 123,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 17,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1728 kJ
Bílkoviny (g): 32.3, Tuky (g): 12.7, Sacharidy (g): 41, SAFA (g): 2.7, Cukry (g): 5.7, Vláknina (g): 3.7, Sůl (g): 0.7
Postup přípravy
Nejprve si připravíme salát. Brambory si předem uvaříme a necháme vychladnout. Brambory nakrájíme na plátky, přidáme na plátky nakrájené ředkvičky, okurku a polníček. Dresink připravíme z jogurtu, hořčice, olivového oleje, citronové šťávy a soli. Dresink promícháme se salátem a necháme chvíli odpočinout. Salát podáváme v pokojové teplotě. Kuřecí prsa nakrájíme na menší kusy, ochutíme paprikou, sušeným česnekem a solí. Řízečky obalujeme v mouce, vejcích a směsi strouhanky a rozdrcených cornflaků. Připravené řízečky dáme na plech na pečicí papír, lehce postříkáme řepkovým olejem a pečeme na 180 stupňů cca 10-15 minut (dle velikosti) a na závěr dopečeme při 200 stupních cca 5 minut, aby se vytvořila křupavá kůrka. V průběhu pečení můžeme řízečky otočit. Podáváme s předem připraveným salátem a plátkem citronu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.