- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej řepkový | 25 |
Květák | 280 |
Kroupy ječné (v suchém stavu) | 200 |
Houby sušené průměr | 20 |
Česnek | 20 |
Cibule | 100 |
Sůl | 2 |
Dochucovadla:
majoránka, kmín, pepř
Energetická hodnota celkem: 4812 kJ
Bílkoviny (g): 37,
Tuky (g): 30,
Sacharidy (g): 183,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 15,
Vláknina (g): 31,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1604 kJ
Bílkoviny (g): 12.3, Tuky (g): 10, Sacharidy (g): 61, SAFA (g): 1, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 10.3, Sůl (g): 0.7
Postup přípravy
Kroupy uvaříme doměkka, květák nakrájíme na menší růžičky a uvaříme do poloměkka. Houby si předem namočíme. Cibuli nakrájíme najemno, orestujeme na troše oleje, přidáme prolisovaný česnek a drcený kmín. Poté přidáme uvařené kroupy, namočené houby a předvařený květák. Vše krátce opečeme a dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Takto připravenou směs dáme do zapékací misky a pečeme na 180 stupňů cca 30 minut, dokud povrch nezezlátne. Hmotnost hotového pokrmu 1080 g, na 100 g = cca 450 kJ.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.