- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 120
- STOB recept
- Porce: 6.00
Pokud pečete celé kuře, vyberte si nejlibovější část – tedy prsa. Pokud byste chtěli ušetřit ještě nějaký tuk, sundejte z nich kůži. Nutriční hodnoty uvedené níže odpovídají kuřecímu prsu s kůží. Dejte pozor na vypečenou šťávu, která může obsahovat velké množství tuku - pokud kuře nekonzumujete hned, nechte šťávu v lednici ztuhnout a odeberte tuk z povrchu.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej řepkový | 8 |
Ocet vinný | 8 |
Mrkev | 300 |
Kuřecí prsa s kůží (syrová) | 900 |
Kikkoman Sójová omáčka se sníženým obsahem soli | 40 |
Brambory (syrové) | 1200 |
Sůl | 2 |
Zelí bílé hlávkové | 900 |
Dochucovadla:
chilli, pepř
Energetická hodnota celkem: 11884 kJ
Bílkoviny (g): 238,
Tuky (g): 77,
Sacharidy (g): 269,
SAFA (g): 31,
Cukry (g): 48,
Vláknina (g): 50,
Sůl (g): 8
Energetická hodnota na 1 porci: 1981 kJ
Bílkoviny (g): 39.7, Tuky (g): 12.8, Sacharidy (g): 44.8, SAFA (g): 5.2, Cukry (g): 8, Vláknina (g): 8.3, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
Omyté a osušené kuře rozpůlíme, ochutíme sójovou omáčkou a dle chuti sušeným chilli, dáme do pekáče, podlijeme trochou vody, přiklopíme a pečeme v předehřáté troubě na 150 stupňů cca 90 minut. Poté odklopíme a dopečeme při 200 stupních cca 15 minut, dokud se nevytvoří kůrka. Brambory oloupeme, uvaříme a slijeme a rozšťoucháme. Dle chuti osolíme a můžeme přidat nasekanou pažitku nebo jarní cibulku. Zelný salát si připravíme ideálně den předem. Čerstvé zelí nakrouháme, osolíme a důkladně promačkáme rukama, aby zkřehlo. Přidáme nastrouhanou mrkev (můžeme přidat i na plátky nakrájenou červenou papriku nebo okurku). Dochutíme octem a pepřem (dle chuti lze přidat chilli) a přidáme lžíci řepkového oleje. Vše důkladně promícháme a necháme přes noc odležet v ledničce. Druhý den dle potřeby dochutíme (solí, octem, případně cukrem).
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.