TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Pečené pikantní kuře, šťouchané brambory, zelný salát

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 120
  • STOB recept
  • Porce: 6.00

Pokud pečete celé kuře, vyberte si nejlibovější část – tedy prsa. Pokud byste chtěli ušetřit ještě nějaký tuk, sundejte z nich kůži. Nutriční hodnoty uvedené níže odpovídají kuřecímu prsu s kůží. Dejte pozor na vypečenou šťávu, která může obsahovat velké množství tuku - pokud kuře nekonzumujete hned, nechte šťávu v lednici ztuhnout a odeberte tuk z povrchu.

Ingredience

Dochucovadla:

chilli, pepř

Energetická hodnota celkem: 11884 kJ

Bílkoviny (g): 238, Tuky (g): 77, Sacharidy (g): 269, SAFA (g): 31, Cukry (g): 48, Vláknina (g): 50, Sůl (g): 8

Energetická hodnota na 1 porci: 1981 kJ

Bílkoviny (g): 39.7, Tuky (g): 12.8, Sacharidy (g): 44.8, SAFA (g): 5.2, Cukry (g): 8, Vláknina (g): 8.3, Sůl (g): 1.3

Postup přípravy

Omyté a osušené kuře rozpůlíme, ochutíme sójovou omáčkou a dle chuti sušeným chilli, dáme do pekáče, podlijeme trochou vody, přiklopíme a pečeme v předehřáté troubě na 150 stupňů cca 90 minut. Poté odklopíme a dopečeme při 200 stupních cca 15 minut, dokud se nevytvoří kůrka. Brambory oloupeme, uvaříme a slijeme a rozšťoucháme. Dle chuti osolíme a můžeme přidat nasekanou pažitku nebo jarní cibulku. Zelný salát si připravíme ideálně den předem. Čerstvé zelí nakrouháme, osolíme a důkladně promačkáme rukama, aby zkřehlo. Přidáme nastrouhanou mrkev (můžeme přidat i na plátky nakrájenou červenou papriku nebo okurku). Dochutíme octem a pepřem (dle chuti lze přidat chilli) a přidáme lžíci řepkového oleje. Vše důkladně promícháme a necháme přes noc odležet v ledničce. Druhý den dle potřeby dochutíme (solí, octem, případně cukrem).

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři