TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Teplý čočkový salát s lososem

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 60
  • STOB recept
  • Porce: 3.00

Ingredience

Dochucovadla:

pepř, oregano, citron

Energetická hodnota celkem: 6416 kJ

Bílkoviny (g): 132, Tuky (g): 46, Sacharidy (g): 152, SAFA (g): 5, Cukry (g): 28, Vláknina (g): 48, Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 2139 kJ

Bílkoviny (g): 44, Tuky (g): 15.3, Sacharidy (g): 50.7, SAFA (g): 1.7, Cukry (g): 9.3, Vláknina (g): 16, Sůl (g): 1.7

Postup přípravy

Čočku (hnědou, zelenou nebo černou) si předem uvaříme doměkka. Mrkev, celer, cibuli a česnek očistíme a nakrájíme najemno. Lehce orestujeme na troše oleje, podlijeme trochou vody (nebo vývaru) a necháme krátce povařit. Do takto připravené směsi přidáme předem uvařenou čočku. Ochutíme solí, pepřem a čerstvým oregánem a prohřejeme. Filet lososa omyjeme, osušíme, osolíme a opečeme na pánvi. Nejdříve pečeme zprudka kůží dolů, poté otočíme a dopékáme na mírnějším plameni. Propečení volte dle vašich požadavků. Filet lososa podáváme s plátkem citronu a teplým salátem.

Fotografie

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

14. 12. 2021 09:07
Výborná kombinace ryby a luštěniny, to si uvařím.

Naši partneři