- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mrkev | 280 |
Sůl | 3 |
Celer bulva | 280 |
Cibule | 60 |
Česnek | 25 |
Čočka velkozrnná (v suchém stavu) | 180 |
Losos filet bez kůže (syrový) | 360 |
Olej řepkový | 15 |
Dochucovadla:
pepř, oregano, citron
Energetická hodnota celkem: 6416 kJ
Bílkoviny (g): 132,
Tuky (g): 46,
Sacharidy (g): 152,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 28,
Vláknina (g): 48,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 2139 kJ
Bílkoviny (g): 44, Tuky (g): 15.3, Sacharidy (g): 50.7, SAFA (g): 1.7, Cukry (g): 9.3, Vláknina (g): 16, Sůl (g): 1.7
Postup přípravy
Čočku (hnědou, zelenou nebo černou) si předem uvaříme doměkka. Mrkev, celer, cibuli a česnek očistíme a nakrájíme najemno. Lehce orestujeme na troše oleje, podlijeme trochou vody (nebo vývaru) a necháme krátce povařit. Do takto připravené směsi přidáme předem uvařenou čočku. Ochutíme solí, pepřem a čerstvým oregánem a prohřejeme. Filet lososa omyjeme, osušíme, osolíme a opečeme na pánvi. Nejdříve pečeme zprudka kůží dolů, poté otočíme a dopékáme na mírnějším plameni. Propečení volte dle vašich požadavků. Filet lososa podáváme s plátkem citronu a teplým salátem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.