- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 3 |
Parmezán 32% | 40 |
Celer řapíkatý | 300 |
Cibule | 200 |
Česnek | 20 |
Dýně Hokaido | 400 |
Hrášek mražený | 180 |
Mrkev | 160 |
Olej řepkový | 10 |
Rajčata konzervovaná | 400 |
Rajský protlak | 90 |
Těstoviny (v suchém stavu) | 220 |
Jehněčí kýta (syrová) | 500 |
Dochucovadla:
rozmarýn, bobkový list, tymián, pepř
Energetická hodnota celkem: 10033 kJ
Bílkoviny (g): 172,
Tuky (g): 58,
Sacharidy (g): 290,
SAFA (g): 22,
Cukry (g): 90,
Vláknina (g): 53,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 2007 kJ
Bílkoviny (g): 34.4, Tuky (g): 11.6, Sacharidy (g): 58, SAFA (g): 4.4, Cukry (g): 18, Vláknina (g): 10.6, Sůl (g): 1.2
Postup přípravy
Dýni si můžeme předem upéct v troubě (stačí jen rozpůlit nebo rozčtvrtit a dát péct na plech) nebo použijeme dýni syrovou. Pečená dýně má ale výraznější chuť a snadněji se krájí. Dýně hokkaido se nemusí loupat, ostatní druhy je třeba oloupat. Na troše oleje orestujeme na jemno nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme na kostičky nakrájený celer, mrkev a česnek a chvíli restujeme. Poté přidáme mleté maso, bobkový list, pepř, tymián a rozmarýn. Restujeme, dokud není maso trochu opečené, potom přidáme protlak a po chvíli i sekaná rajčata a na kostičky nakrájenou dýni. Osolíme a zalijeme vývarem nebo vodou. Dusíme pod pokličkou, dokud není maso měkké. Na závěr přidáme mražený hrášek, prohřejeme a dle potřeby dochutíme (solí, citronovou šťávou). Podáváme s těstovinami a strouhaným parmezánem, dle chuti ozdobíme čerstvými bylinkami.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.