TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Těstovinový salát s grilovanou zeleninou a uzenou makrelou

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 25
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Recept, který se skvěle hodí nejen na letní grilování. Místo makrely můžete do salátu přidat i jakoukoli jinou rybu, kterou si můžete připravit na grilu. Zeleninu můžete také libovolně obměňovat. Těstoviny použijte nejlépe celozrnné, doporučujeme například těstoviny REJ, které jsou chuťově výborné.

Ingredience

Dochucovadla:

petrželka, oregano, tymián, pepř

Energetická hodnota celkem: 7460 kJ

Bílkoviny (g): 81, Tuky (g): 62, Sacharidy (g): 226, SAFA (g): 15, Cukry (g): 46, Vláknina (g): 37, Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 1865 kJ

Bílkoviny (g): 20.3, Tuky (g): 15.5, Sacharidy (g): 56.5, SAFA (g): 3.8, Cukry (g): 11.5, Vláknina (g): 9.3, Sůl (g): 1

Postup přípravy

Celozrnné těstoviny si předem uvaříme a necháme vychladnout. Zeleninu (červenou cibuli, papriky, cuketu a lilek) očistíme, umyjeme a nakrájíme na větší kousky. Takto připravenou zeleninu opečeme z obou stran nasucho na grilu nebo případně v troubě nebo na teflonové pánvi. Necháme lehce vychladnout, dle potřeby překrájíme na menší kousky a poté zakápneme olivovým olejem, osolíme a ochutíme nasekanými bylinkami (např. oreganem, tymiánem a petrželkou). K zelenině přidáme uvařené těstoviny, promícháme a na závěr přidáme kousky uzené makrely, můžeme přidat i pokrájenou jarní cibulku.

Fotografie

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři