- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 25
- STOB recept
- Porce: 4.00
Recept, který se skvěle hodí nejen na letní grilování. Místo makrely můžete do salátu přidat i jakoukoli jinou rybu, kterou si můžete připravit na grilu. Zeleninu můžete také libovolně obměňovat. Těstoviny použijte nejlépe celozrnné, doporučujeme například těstoviny REJ, které jsou chuťově výborné.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Těstoviny celozrnné REJ (v suchém stavu) | 220 |
Paprika žlutá | 200 |
Paprika červená | 200 |
Olej olivový | 15 |
Makrela uzená | 200 |
Lilek | 400 |
Cuketa | 400 |
Cibule | 200 |
Sůl | 1.5 |
Dochucovadla:
petrželka, oregano, tymián, pepř
Energetická hodnota celkem: 7460 kJ
Bílkoviny (g): 81,
Tuky (g): 62,
Sacharidy (g): 226,
SAFA (g): 15,
Cukry (g): 46,
Vláknina (g): 37,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 1865 kJ
Bílkoviny (g): 20.3, Tuky (g): 15.5, Sacharidy (g): 56.5, SAFA (g): 3.8, Cukry (g): 11.5, Vláknina (g): 9.3, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Celozrnné těstoviny si předem uvaříme a necháme vychladnout. Zeleninu (červenou cibuli, papriky, cuketu a lilek) očistíme, umyjeme a nakrájíme na větší kousky. Takto připravenou zeleninu opečeme z obou stran nasucho na grilu nebo případně v troubě nebo na teflonové pánvi. Necháme lehce vychladnout, dle potřeby překrájíme na menší kousky a poté zakápneme olivovým olejem, osolíme a ochutíme nasekanými bylinkami (např. oreganem, tymiánem a petrželkou). K zelenině přidáme uvařené těstoviny, promícháme a na závěr přidáme kousky uzené makrely, můžeme přidat i pokrájenou jarní cibulku.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.