TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Dýňové noky s hlívou, kuřecím prsem a ricottou

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 60
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Místo hlívy můžete použít i jakékoli jiné houby, třeba ty, co zrovna nasbíráte v lese.

Ingredience

Dochucovadla:

oregano, pepř

Energetická hodnota celkem: 7869 kJ

Bílkoviny (g): 170, Tuky (g): 47, Sacharidy (g): 187, SAFA (g): 21, Cukry (g): 27, Vláknina (g): 36, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1967 kJ

Bílkoviny (g): 42.5, Tuky (g): 11.8, Sacharidy (g): 46.8, SAFA (g): 5.3, Cukry (g): 6.8, Vláknina (g): 9, Sůl (g): 0.8

Postup přípravy

Den předem si uvaříme brambory a dýni (dýni lze případně i upéct v troubě). Uvařené brambory a dýni oloupeme a nastrouháme najemno, přidáme vejce, mouku nebo krupici a lehce osolíme. V případě potřeby přidáme více mouky, každé brambory potřebují trochu jiný poměr mouky. Směs promícháme a z hotového těsta tvarujeme noky. Noky vložíme do vroucí osolené vody, počkáme, až vyplavou na hladinu a ještě cca 1-2 minuty vaříme, poté vyndáme. Kuřecí prso očistíme a osolíme, opečeme na pánvi na troše řepkového oleje z obou stran cca 4-5 minut, dokud není maso hotové. Maso vyndáme a zabalíme do alobalu. Do stejné pánve přidáme trochu másla a na nudličky nakrájenou hlívu, lehce osolíme a opepříme. Chvíli opékáme, když je hlíva měkká, přidáme i noky a společně prohřejeme. Na závěr vmícháme ricottu a čerstvé oregano. Podáváme s kuřecím prsem.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři