- Autor: Tereza.Cisarova
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rummo Pennette Rigate z červené čočky | 300 |
Debrecínská pečeně | 450 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 600 |
Vejce celé (syrové) | 184 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, bylinka po ruce (medvědí česnek či pažitka či petrželka)
Energetická hodnota celkem: 9150 kJ
Bílkoviny (g): 156,
Tuky (g): 58,
Sacharidy (g): 245,
SAFA (g): 24,
Cukry (g): 73,
Vláknina (g): 25,
Sůl (g): 11
Energetická hodnota na 1 porci: 1830 kJ
Bílkoviny (g): 31.2, Tuky (g): 11.6, Sacharidy (g): 49, SAFA (g): 4.8, Cukry (g): 14.6, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 2.2
Postup přípravy
Doporučuji zkusit těstoviny z cizrny či čočky, není poznat rozdíl od klasických těstovin. Uvaříme těstoviny a smícháme s nakrájenou šunkou. Zalijeme mlékem s vejcem, osolíme, opepřímě, přidáme bylinky na jemno a zapečeme na 180° do doby zezlátnutí povrhu. Podáváme s okurkou či jakoukoli čerstvou zeleninou. Dobrou chuť.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.