- Autor: irenavalterova
- Doba přípravy (min.): 150
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Losos filet bez kůže (syrový) | 280 |
Surimi tyčinky s krabí příchutí | 125 |
Lasagne (v suchém stavu) | 300 |
Máslo čerstvé nesolené | 100 |
Olej olivový | 50 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 1000 |
Mouka pšeničná hladká | 90 |
Fazolky | 225 |
Bluedino Gouda 45% | 50 |
Parmezán 32% | 50 |
Cibule | 150 |
Dochucovadla:
sůl, bylinky
Energetická hodnota celkem: 17315 kJ
Bílkoviny (g): 185,
Tuky (g): 209,
Sacharidy (g): 376,
SAFA (g): 83,
Cukry (g): 72,
Vláknina (g): 24,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 2886 kJ
Bílkoviny (g): 30.8, Tuky (g): 34.8, Sacharidy (g): 62.7, SAFA (g): 13.8, Cukry (g): 12, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme losos na kostičky a krabí tyčinky, bylinky, mírně osolíme a restujeme. Fazolky nakrájíme a krátce povaříme, scedíme a přidáme k rybí směsi. Vedle uděláme z másla, mouky a mléka bešamel, který osolíme. Dno a stěny pekáče pokryjeme bešamelem a vrstvíme syrové lasagne, rybí směs s fazolkami a bešamel. Opakujeme 3x, navrch nasypeme strouhaný sýr. Zapékáme při 175 C do měkkých těstovin, cca 40 minut. Obměna: místo fazolek může být hrášek nebo brokolice. 1 porce = 400 g
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.