- Autor: VencovskaJana
- Doba přípravy (min.): 15
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Tuňák ve vlastní šťávě | 120 |
Jablko | 150 |
Olivový olej Terra Creta | 5 |
Salát ledový | 150 |
Celer řapíkatý | 50 |
Mandle (nesolené) | 10 |
Citronová šťáva | 50 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 1456 kJ
Bílkoviny (g): 32,
Tuky (g): 12,
Sacharidy (g): 27,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 21,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 2
Postup přípravy
Mandle nasekáme a opražíme nasucho na pánvi cca 2 minuty. Jablko i se slupkou nakrájíme na kostičky, smícháme s tuňákem a dochutíme citrónovou šťávou a pepřem. Olej ochutíme citrónovou šťávou, solí a pepřem. Nakrájíme řapíkatý celer a ledový salát (nebo natrháme směs listových salátů) a smícháme s olejem. Dáme do misky, přidáme tuňákovou směs a posypeme mandlemi. Podáváme samotné nebo s knackebrotem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.