- Autor: Mikrob203
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hovězí kližka (syrová) | 600 |
Mouka pšeničná hladká | 40 |
Rajský protlak | 25 |
Cibule | 300 |
Olej běžný (průměr) | 50 |
Dochucovadla:
kmín, pepř, majoránka, česnek, paprika mletá, sůl
Energetická hodnota celkem: 5944 kJ
Bílkoviny (g): 129,
Tuky (g): 75,
Sacharidy (g): 59,
SAFA (g): 16,
Cukry (g): 18,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1189 kJ
Bílkoviny (g): 25.8, Tuky (g): 15, Sacharidy (g): 11.8, SAFA (g): 3.2, Cukry (g): 3.6, Vláknina (g): 1.6, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Postup přípravy Opláchnuté maso nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, osmahneme na tuku dorůžova, vložíme maso a za stálého míchání osmahneme. Potom přidáme mletou papriku, krátce osmahneme, přidáme sůl, rajčatový protlak, pepř, kmín, mírně podlijeme vodou a dusíme pod poklicí za občasného promíchání, až je maso měkké zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě. Při podávání posypeme guláš usmaženou cibulí. ke guláši jsou vhodné různé přílohy záleží na chuti.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.