- Autor: Vendula220
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mák | 200 |
Jablko | 300 |
Tvaroh jemný bezlaktózový (Meggle) | 180 |
Vejce celé (syrové) | 220 |
Med | 100 |
Kypřící prášek do pečiva | 6 |
Dochucovadla:
špetka soli, vanilkový extrakt - příště nedám- vadí mi chuťově
Energetická hodnota celkem: 8337 kJ
Bílkoviny (g): 105,
Tuky (g): 104,
Sacharidy (g): 148,
SAFA (g): 20,
Cukry (g): 121,
Vláknina (g): 53,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 695 kJ
Bílkoviny (g): 8.8, Tuky (g): 8.7, Sacharidy (g): 12.3, SAFA (g): 1.7, Cukry (g): 10.1, Vláknina (g): 4.4, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
1. Troubu předehřejeme na 170 °C. 2. Oddělíme žloutky od bílků u všech čtyř vajec. 3. Žloutky dáme stranou do misky a přimícháme k nim mletý mák, vaničku tvarohu, strouhaná jablka, 2 lžíce medu, 1/2 balíčku prášek do pečiva, vanilkový extrakt a špetku soli. 4. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně zamícháme do těsta. 5. Těsto přemístíme na plech (20x25 cm) vyložený pečícím papírem. 6. Dáme do trouby a pečeme při 160-170 °C 60 minut. 7. Nakrájíme na 12 stejných dílů a podáváme. 8. Dochucuji navrchu ještě lžičkou zakysané smetany nebo jogurtu a lze přidat ještě drobné ovoce. - toto již není započteno v základním receptu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.