- Autor: sarka.zelinkova
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
1hrnek cukr krystal, 2hrnky polohrubé mouky, 1hrnek kefíru, 2 vejce, 4 polévkové lžíce oleje, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cukr průměr | 250 |
Mouka pšeničná polohrubá | 400 |
Mléko kefírové 1 % tuku průměr | 250 |
Vejce celá průměr | 110 |
Prášek do pečiva | 13 |
Fruktoza | 20 |
Oleje (všechny druhy) | 80 |
Energetická hodnota celkem: 14357 kJ
Bílkoviny (g): 58,
Tuky (g): 98,
Sacharidy (g): 577,
SAFA (g): 16,
Cukry (g): 279,
Vláknina (g): 32,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1795 kJ
Bílkoviny (g): 7.3, Tuky (g): 12.3, Sacharidy (g): 72.1, SAFA (g): 2, Cukry (g): 34.9, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
všechny ingredience smícháme a těsto vylejeme na vymazaný a vysypaný plech hrubou moukou. Můžeme dát jakékoliv ovoce nebo péct bez ovoce. pečeme na 175°C cca 25min.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.