- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 5
- STOB recept
- Porce: 12.00
Rukolové pesto je ideálním způsobem, jak zužitkovat rukolu, která vám v lednici přebývá.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Česnek | 5 |
Olej olivový | 45 |
Parmezán 32% | 30 |
Rukola | 40 |
Energetická hodnota celkem: 2234 kJ
Bílkoviny (g): 11,
Tuky (g): 54,
Sacharidy (g): 3,
SAFA (g): 13,
Cukry (g): 1,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 186 kJ
Bílkoviny (g): 0.9, Tuky (g): 4.5, Sacharidy (g): 0.3, SAFA (g): 1.1, Cukry (g): 0.1, Vláknina (g): 0.1, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Všechny ingredience společně rozmixujeme, uchováváme v lednici v uzavřené nádobě a spotřebujeme během pár dní. Rukolové pesto se hodí na dochucení salátů, těstovin nebo třeba ke grilovanému masu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.