- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 25
- STOB recept
- Porce: 22.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vločky ovesné | 70 |
Skyr bílý průměr | 50 |
Kešu (nesolené) | 70 |
Jahody lyofilizované | 15 |
Čekankový sirup | 15 |
Energetická hodnota celkem: 3171 kJ
Bílkoviny (g): 26,
Tuky (g): 37,
Sacharidy (g): 77,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 16,
Vláknina (g): 23,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 144 kJ
Bílkoviny (g): 1.2, Tuky (g): 1.7, Sacharidy (g): 3.5, SAFA (g): 0.4, Cukry (g): 0.7, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Vločky a kešu rozmixujeme najemno. Lyofilizované jahody také rozmixujeme, měly být ale rozmixované více nahrubo. Část jahod si necháme stranou na obalení kuliček. Z kešu, vloček, jahod, skyru a čekankového sirupu si vypracujeme těsto a necháme chvíli v lednici ztuhnout. Poté z těsta tvarujeme kuličky, které obalíme ve zbylých lyofylizovaných jahodách. Kuličky můžeme trochu navlhčit (vodou nebo rumem), aby jahody na kuličkách držely. Kuličky skladujeme v lednici a sníme během pár dní. 1 porce odpovídá 1 menší kuličce o hmotnosti cca 10 g (=140 kJ).
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.