TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Kešu kuličky s lyofilizovanými jahodami

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 25
  • STOB recept
  • Porce: 22.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 3171 kJ

Bílkoviny (g): 26, Tuky (g): 37, Sacharidy (g): 77, SAFA (g): 8, Cukry (g): 16, Vláknina (g): 23, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 144 kJ

Bílkoviny (g): 1.2, Tuky (g): 1.7, Sacharidy (g): 3.5, SAFA (g): 0.4, Cukry (g): 0.7, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Vločky a kešu rozmixujeme najemno. Lyofilizované jahody také rozmixujeme, měly být ale rozmixované více nahrubo. Část jahod si necháme stranou na obalení kuliček. Z kešu, vloček, jahod, skyru a čekankového sirupu si vypracujeme těsto a necháme chvíli v lednici ztuhnout. Poté z těsta tvarujeme kuličky, které obalíme ve zbylých lyofylizovaných jahodách. Kuličky můžeme trochu navlhčit (vodou nebo rumem), aby jahody na kuličkách držely. Kuličky skladujeme v lednici a sníme během pár dní. 1 porce odpovídá 1 menší kuličce o hmotnosti cca 10 g (=140 kJ).

Fotografie

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři