- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 25
- STOB recept
- Porce: 38.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mrkev | 80 |
Rozinky | 40 |
Rum | 20 |
Vlašské ořechy (nesolené) | 120 |
Vločky ovesné | 120 |
Dochucovadla:
skořice
Energetická hodnota celkem: 5938 kJ
Bílkoviny (g): 37,
Tuky (g): 81,
Sacharidy (g): 132,
SAFA (g): 12,
Cukry (g): 33,
Vláknina (g): 27,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 156 kJ
Bílkoviny (g): 1, Tuky (g): 2.1, Sacharidy (g): 3.5, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 0.9, Vláknina (g): 0.7, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Rozinky překrájíme na menší kousky a předem namočíme do rumu. Vločky rozmixujeme najemno, vlašské ořechy mohou být rozmixované více nahrubo. Mrkev nastrouháme najemno. Cca jednu třetinu namletých ořechů si dáme stranou na obalení kuliček. Zbylé ořechy, vločky, rozinky, mrkev a skořici smícháme a vypracujeme těsto, dáme na chvíli ztuhnout do lednice. Poté z těsta tvarujeme kuličky, které obalíme ve zbylých ořeších. Kuličky můžeme trochu navlhčit (vodou nebo rumem), aby ořechy na kuličkách držely. Kuličky skladujeme v lednici a sníme během pár dní. 1 porce odpovídá 1 menší kuličce o hmotnosti cca 10 g (=160 kJ).
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.