TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Mangovo-banánová zmrzlina

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 10
  • STOB recept
  • Porce: 5.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mango300
Mandle (nesolené)15
Banán150

Energetická hodnota celkem: 1848 kJ

Bílkoviny (g): 8, Tuky (g): 8, Sacharidy (g): 83, SAFA (g): 1, Cukry (g): 68, Vláknina (g): 11, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 370 kJ

Bílkoviny (g): 1.6, Tuky (g): 1.6, Sacharidy (g): 16.6, SAFA (g): 0.2, Cukry (g): 13.6, Vláknina (g): 2.2, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Banán a mango nakrájíme na menší kusy a dáme zamrazit. Mražené ovoce rozmixujeme a ihned podáváme. Můžeme ozdobit mandlovými plátky a čerstvým mangem (z manga můžeme za pomoci vykrajovátka vykrájet různé tvary – čerstvé mango nakrájíme na plátky, vykrájíme tvary, odřezky dáme zamrazit a použijeme na přípravu zmrzliny). Pokud bychom chtěli zmrzlinu obohatit o bílkoviny, přidáme k rozmixovanému ovoci řecký jogurt nebo skyr a dáme na chvíli zamrazit.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

10. 08. 2021 20:36
Zrovna jsem domlsala domácí meruňkový nanuk. Přidala jsem do něj trošku tvarohu.
10. 08. 2021 13:28
Podobně míchám rybízovou,hruškovou, jablkovou , jahodovou, prostě co zahrádka dá :-) a nastavím banánem.

Naši partneři