- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 30
- STOB recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Citronová šťáva | 20 |
Jablko | 200 |
Kopr | 15 |
Losos filet bez kůže (syrový) | 300 |
Řepa červená | 600 |
Sůl | 2 |
Ocet Balsamico | 6 |
Dochucovadla:
bobkový list, nové koření, 50 g cukru a 50 g soli na marinádu
Energetická hodnota celkem: 3471 kJ
Bílkoviny (g): 75,
Tuky (g): 25,
Sacharidy (g): 74,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 65,
Vláknina (g): 17,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 694 kJ
Bílkoviny (g): 15, Tuky (g): 5, Sacharidy (g): 14.8, SAFA (g): 0.6, Cukry (g): 13, Vláknina (g): 3.4, Sůl (g): 0.6
Postup přípravy
Červenou řepu si předem uvaříme (nebo koupíme již předvařenou řepu). Připravíme si marinádu, do které naložíme následně lososa. Smícháme 50 g cukru, 50 g soli, citronovou šťávu a přidáme cca 50 g najemno nastrouhané červené řepy. Nemusíme se bát velkého množství cukru a soli, po namarinování lososa omyjeme, velké množství je ale potřeba pro "zakonzervování" lososa. Filet lososa naložíme do připravené směsi a přidáme ještě bobkový list a nové koření. Takto připraveného lososa zabalíme do potravinářské folie a necháme v lednici minimálně 24 hodin marinovat. Poté lososa vyndáme z marinády, omyjeme, osušíme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Před podáváním posypeme čerstvým koprem. Můžeme si případně připravit i jogurtový dresink s koprem. Lososa podáváme se salátem, který si připravíme z na plátky nakrájené uvařené červené řepy a jablka, ochutíme balsamikovým octem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.