- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 25.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vločky ovesné | 100 |
Mango | 160 |
Kešu (nesolené) | 180 |
Kakao Holandské (v suchém stavu) | 20 |
Banán | 240 |
Energetická hodnota celkem: 7682 kJ
Bílkoviny (g): 51,
Tuky (g): 93,
Sacharidy (g): 194,
SAFA (g): 21,
Cukry (g): 77,
Vláknina (g): 33,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 307 kJ
Bílkoviny (g): 2, Tuky (g): 3.7, Sacharidy (g): 7.8, SAFA (g): 0.8, Cukry (g): 3.1, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Nejprve si připravíme těsto. Kešu ořechy a vločky rozmixujeme najemno, přidáme i rozmixovaný banán (140 g), kakao a vypracujeme těsto. Těsto zabalíme do folie a necháme v lednici odpočinout. V případě potřeby těsto zahustíme mletými vločkami nebo naopak zředíme rozmixovaným banánem. Na náplň rozmixujeme mango (80 g) společně s banánem (40 g). Na podklad vosích hnízd použijeme na kolečka nakrájené banány (zbylých cca 60 g) a mango (zbylých cca 80 g). Mango nakrájíme na plátky a za pomoci vykrajovátka vykrájíme kolečka (toto uděláme ještě před přípravou náplně, abychom zbylé odřezky zužitkovali na náplň). Vosí hnízda tvoříme klasicky za pomoci formiček – vložíme těsto, připravíme otvor, který naplníme ovocnou náplní, a přiklopíme kolečkem banánu nebo manga. Vosí hnízda skladujeme v lednici a co nejdříve sníme (cca do 24 hodin).
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.