- Autor: madridacka
- Doba přípravy (min.): 15
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Ocet | 50 |
Olej olivový | 15 |
Voda | 150 |
Cuketa | 750 |
Cibule | 150 |
Dochucovadla:
sůl, pepř 10 kuliček, nové koření cca 8 kuliček, bobkový list 3, kapary na ozdobení
Energetická hodnota celkem: 1497 kJ
Bílkoviny (g): 8,
Tuky (g): 16,
Sacharidy (g): 51,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 24,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 299 kJ
Bílkoviny (g): 1.6, Tuky (g): 3.2, Sacharidy (g): 10.2, SAFA (g): 0.4, Cukry (g): 4.8, Vláknina (g): 2.2, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Cuketu a cibuli pokrájím na kolečka. Prosolím a nechám cca 1 hod odležet. Vymačkám vodu a narovnám do sklenice. Vodu, ocet, sůl a koření svařím a po vychladnutí zaliji naskládanou cuketu s cibulí. Navrh přidám lžíci olivového oleje. Skladuji v lednici. Konzumovat jsem začala po týdnu 5 - 7, až se vše proleželo. Dnes udělám další pokus s ančovičkami.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.