- Autor: STOB
- Doba přípravy (min.): 35
- STOB recept
- Porce: 2.00
Pozn.: Velikost porce upravte úměrně věku a individuálním potřebám dítěte. Zařadit můžete od 1 roku.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Smetana zakysaná 15% | 40 |
Dýně Hokaido | 160 |
Brambory pozdní | 80 |
Chléb toastový bílý průměr | 40 |
Zeleninový vývar (čistý) | 240 |
Dochucovadla:
tymián, rozmarýn
Energetická hodnota celkem: 1288 kJ
Bílkoviny (g): 9,
Tuky (g): 9,
Sacharidy (g): 49,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 13,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 644 kJ
Bílkoviny (g): 4.5, Tuky (g): 4.5, Sacharidy (g): 24.5, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 6.5, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
Dýni a brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Uvaříme ve vývaru (nebo vodě), pro ochucení můžeme přidat i větvičku rozmarýnu nebo tymiánu. Když jsou brambory a dýně měkké, vyndáme koření a polévku rozmixujeme. Na zjemnění přidáme trochu zakysané smetany a promícháme. Polévku naservírujeme do misky nebo talíře, z toustu vytvarujeme hlavičku a uši, na čumáček a oči použijeme překrojené olivy nebo kanadské borůvky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.